söndag 5 februari 2012

Dokumentationsvägg

Att dokumentera saker barnen gör på förskolans väggar hör såklart till vardagen i förskolan. Men att få det på barnens nivå och att det ska förbli väl bevarat kan ibland vara svårare. Därför vill jag rekommendera något som vi gjort på förskolan jag arbetar på. Vi har en stor anslagstavla som är till för dokumentation, och för att teckningar, kort och dylikt ska få hänga kvar men ändå vara på barnens nivå har vi satt upp ett stort plexiglasskiva framför. Det fungerar jättebra!

Barnen kan på eget initiativ gå fram och kika på saker vi gjort tillsammans, det kan vara allt från bilder på en samling till teckningar som de gjort eller material vi använt oss av. Det söm är så betydelsefullt är att man då kan lyssna på vad barnen reflekterar kring och på så vis spinna vidare på det när man planerar inför framtiden. det underlättar mycket när man arbetar ifrån barns inflytande!

Insänt av Carolina  Dahlin
Bengtfors

1 kommentar:

  1. Hej så har vi gjort på våran förskola också och vi har tom sex överskrifter som är kopplat till Lpfö98/10 så upptäcker och diskuterar vi vad barnen lärt sig och under vilken överskrift dokumentationen ska sitta. Det bra är också för vi upptäckte olika områden vi måste jobba extra med.

    SvaraRadera